wtorek, 23 kwietnia 2013

Dodatek.

Z wiosną przyszła nam większa ochota na warzywa czy kielki, także takie które można zjeść na świeżo. Przez wzgląd na moją alergię (i nasz apetyt) zasialiśmy rzeżuchę. Mielismy ją zasiać na Wielkanoc ale jakoś nam się nie złożyło.






Zasialiśmy ją na trzech piętrach i zniknęła bardzo szybko. Teraz mam plan, żeby siać ją cały czas, a przynajmniej do października.




Zapewne nie każdy z Was wie, że rzeżucha ma silne działanie antynowotworowe, a także jest bardzo dobra dla osób, które mają różnorakie alerdie (wziewne, skórne, pokarmowe).
Dlatego dla mnie jest to idealny dodatek do różnych dań.



Niestety nasiona nam się skończyły-muszę uzupełnić zapas :)

2 komentarze:

  1. ostatnio w radiowej trójce słuchałam o rzeżusze ona naprawdę ma mnóstwo pozytywów
    ja ostatnio sie racze kiełkami brokuła

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. kiełki brokuła zrobiły się ostatnio dosyć popularne:) ja jeszcze nie miałam okazji spróbować :)

      Usuń