Chleb został zrobiony na mące razowej, z dodatkiem pestek z dyni, które upieczone zyskują zupełnie inny smak :)
Tak oto wyglądał nasz chlebuś:
Jego skórka, wprost po upieczeniu była obłędnie chrupiąca. Chleb bardzo smaczny, choć trzeba popracować nad przepisem, bo smak drożdży jest w nim mocno wyczuwalny. Tajemniczy planuje zrobić ten chleb na zakwasie :) W tajemnicy Wam napisze, że już nie mogę się doczekać :)
Kto z Was poza Devinette próbował piec chleb?
Hehe :) po przeczytaniu do połowy chciałam napisać, że pieczenie chleba jest super, że ja też piekę i że warto na zakwasie. Ale przeczytałam do końca i tylko się uśmiechnę teraz :)
OdpowiedzUsuń:) o, to może Ty podzielasz sie przepisem na chleb na zakwasie?
UsuńPrześlę Ci przepis mailem popołudniu, ok? :)
Usuńja jeszcze nie piekłam ale może się skuszę kiedyś :) jutro idziemy do znajomych i mam dostać od nich książkę z przepisami między innymi chlebków na zakwasie :)
OdpowiedzUsuńTo jak go sprawdzisz to sie podziel :) my jeszcze nie wypracowaliśmy takiego przepisu :)
Usuń